Sieraden

Wij stoppen eind 2022 met onze juwelierszaak.

OPHEFFINGSUITVERKOOP OP=OP

De laatste mooie gouden en zilveren sieraden. Nu 10% extra korting bovenop de aanbiedingsprijs.

Op zoek naar een mooi sieraad gemaakt van zilver of goud? kijk online of kom naar de winkel om u deskundig te laten adviseren.

Nu 10% extra korting op de al afgeprijsde sieraden.

Filter op

 
Merk
 
Categorie
 
Materiaal
 • 14 krt goud is goud dat voor 58,5% bestaat uit zuiver goud. De overige 41,5% bestaat uit andere metalen, namelijk koper en zilver.

 • 18krt goud is goud dat voor 75% uit puur goud bestaat. De overige 25% bestaat uit uit andere metalen, namelijk koper en zilver.

 • Onze zilveren sieraden zijn allemaal 92,5% puur zilver. De overige 7,5% bestaat uit overige metalen.

 • Onedel wil zeggen dat het sieraad niet van een edelmetaal is gemaakt. Edelmetalen zijn goud, zilver of platina. In onze collectie vindt u onedele sieraden van staal, titanium en double.

 
Kleuren
 • De kleur filter staal weergeeft alle producten die van het onedele materiaal staal zijn gemaakt. Het gaat hier wel om roestvrijstaal.

 • De kleur filter titanium weergeeft alle sieraden die van het onedele materiaal titanium zijn gemaakt. 

 • De kleur filter tricolor weergeeft de producten die van  drie kleuren edele metalen zijn gemaakt. Bijvoorbeeld geel, wit en rood goud. 

 • De kleur filter bicolor weergeeft de producten die van drie kleuren edele metalen zijn gemaakt. Bijvoorbeeld geel en wit goud. 

 • Wit goud is een legering van goud met palladium. Meestal wordt er een afwerklaag van rhodium voor een witte glans toegepast. Dit wordt rhodineren genoemd. De laag slijt er na verloop van tijd af en hierdoor wordt de orginele kleur van de legering zichtbaar. Mocht dat met een van onze sieraden gebeuren kunnen wij dat voor u herstellen.

 • Een zilveren sieraad heeft ook vaak een zilveren kleur.

 
Aanbiedingen
 
Prijs
 
Steen soorten
 • Een diamant is een steen die is opgebouwd uit koolstofbindingen met een viervlakstructuur waardoor de atomene in drie dimensies verbonden zijn. De eigenschap van diamant is dat het de hardste steen is die op aarde gevonden wordt. De steen kan geslepen worden in verschillende slijpvormen. De bekenste is briljant. 

   

  Edelstenen worden vaak beschreven aan de hand van de volgende vier eigenschappen:

  Karaat

  Is een eenheid voor massa van edelstenen,een karaat is in 1907 vastgesteld op 200mg. Op onze website word het karaat weergeven als edelstenen gewicht.in crt.

   

  Clarity(zuiverheid)
  Er zijn verschillende zuiverheden namelijk:
  LQ - Loupe Clean
  Niet mogelijk om onzuiverheden te zien, diamant is volledig zuiver.
  VVS- Very Small Inclusions
  Er zijn zeer kleine onzuiverheden alleen te zien met goefend oog.
  SI-Small inclusions
  De diamant bevat enkele onzuiverheden maar de diamant schitterd nog steeds.
  P- Pique
  De onzuiverheden in de diamant zijn met het blote oog te zien.

   

  Colour(Kleur)
  Er zijn verschillende kleuren namelijk:
  D Exceptional White (Jager)
  De kleur is bijna kleurloos.
  E Exceptional White (River)
  Bijna dezelfde kleur als D maar iets minder helder.
  F Rare White (river)
  Vroegen samen gevoerd met D maar nu gescheiden. Verschil tussen deze twee is zeer klein.
  G Rare White (Top Wesselton)
  De bekenste en meeste verkochte kleur diamant.
  H White (Wesselton)
  Klein verschil met D dit is met een geoefend oog wel te zien.
  I-J Slightly tinted white (Top Crystal/Crystal)
  Deze diamanten gaan langzaam naar een witte kleur.
  Slijpsel
  Deze diamanten gaan langzaam naar een witte kleur.
  Puntsteen

  Tafelsteen

  Tafelsteen in achtkantslijpsel

  Mazarinslijpsel

  Peruzzislijpsel
  Briljant
 • Kleurstenen
  Er zijn verschillende soorten kleurstenen:
  Citrien

  Citrien  is vernoemd naar de citroen gele kleur. De steen valt onder de kwartsoort  De meeste citrien ontstaat door het branden van amethist of roodkwarts. Bij 470 graden Celsius wordt Braziliaanse amethist lichtgeel. Bij een tempratuur van 550-560 dondergeel tot rood bruin . Sommige rookkwart krijgt reeds bij 300-400 de citrien kleuren. Alle gebrande citrien heeft een rode gloed. Citrien heeft een hardheid van 8 op de schaal van Mohs. 

  Topaas

  Vroeger werden alle gele en goudbruine edelstenen topaas genoemd. De naam komt waarschijnlijk van de vindplaats het eiland Zebirget in de Rode Zee, dat vroeger Topazos heette. . De steen komt voor in verschillende kleuren. De steen word gevonden Australië, Japan, Madagaskar, Mexico, Nigeria, Rhodesië, Zuidwest-Afrika , USA. Lichtblauwe topazen in Noord Ierland, schatland, Cornwall.De topaas heeft een hardheid van 8 op de schaal van Mohs.


  Saffier

  De naam saffier werd vroeger gebruik voor verschillende stenen. Tegenwoordig verstaat men onder saffier alle niet-rode  korund met edelsteen kwaliteit. Saffier wordt gevonden in Australie Burma Ceylon en Thailand. De rode varianten van de Korundgroep heten Robijn. Saffier heeft een hardheid van 9 op de schaal van Mohs.

   (Bron foto:Wikipedia)

  Rookkwarts

  De naam is afgeleid van de rookkleur. Zeer donderen stenen heten Morin. Rookkwarts ontkleurt bij 300-400 graden Celsius. De steen heeft een hardheid van 7 op de schaal van Mohs.

  Smaragd

  De naam smaragd komt van het Griekse smaragdos, gaat misschien nog verder terug op Perzisch of Oud-Indisch. Het betekent "Groene steen'. In de oudheid zeker niet alleen gebruikt voor smaragd maar waarschijnlijk voor alle toen bekende groene stenen.  De steen wordt getypeerd door zijn groene kleur. De steen wordt voornamelijk gevonden in Colombia. De steen heeft een hardheid van 7,5 tot 8 op de schaal van Mohs.

   (Bron foto:Wikipedia)

  Amethyst

  Amethist is de meest gewilde steen uit de kwartsgroep. Ook zou hij bovennatuurlijke krachten hebben. De naam betekend waarschijnlijk 'niet bedronken'. Door branden bij 470-750 Celsius ontstaan lichtgele, roodbruine groene of kleurloze varianten.  De steen wordt gevonden Brazilië Uruguay en Madagaskar. De steen heeft een hardheid van 7 op de schaal van Mohs.


 • Zirkonia is een kubische steen van zirkonium oxide. De steen heeft de optisch eigenschappen die dicht bij een diamant liggen. Het is voor een leek niet eenvoudig om onderscheid te maken tussen zirkonia en diamant. De steen wordt vaak gebruikt als imitatie diamant. 

  De steen heeft een hardheid 8,5 op de schaal van Mohs in tegenstelling tot diamant met een hardheid van 10. Ook de dichtheid is 75% groter. 

  Zirkonia wordt kan in verschillende vormen worden geslepen. 

  (Bron foto: Wikipedia)

 • Bloedkoraal wordt gevonden in de middelandse zee bij sardinie op een diepte van 4 tot 34 meter. Het gaat een organisch edelsteen. Daarnaast ook bij de zuid portugese kust op een diepte van 350 tot 1500 meter. Het heeft een hardheid van 3-4 op de schaal van Mohs.

  (Bron foto: Wikipedia)

 • Er zijn verschillende stoorten granaat edelstenen.groep van verschillende gekleurde mineralen met overeenkomede chemisch samenstelling. Naam 'korrel' wegens rondachtig kristalvoerm. Namelijk: 

  Granaten
  Er zijn verschillende soorten granaten:
  Pyroop
  Almandien
  Spessartien
  Pyroop
  Grossulaar
  Demanoiet
  Uwarowiet
 • Het in de edelsteensnijkunst gebruikte gelaagde materiaal noemt men lagensteen. Deze worden gesneden uit agaat met vlakke evenwijdige banden en gewoonlijk zo dat een lichgekleurde laag rust op een dondere. Braziliaanse agaat lever het best ruwe materiaal. In het algemeen wordt gegraveer in een tweeagensteen bij uitzondereing met een drie lagen. De techniek om lage stenen te graveren wordt camee genoemd. 

   

 • De betekenis van het woord parel staat niet vast, misschien afgeleid van een schelpsoort of wegens de ronde vorm. Parels zijn het product van oesters, zeldzamer van slakken. Ze bestaan uit parelmoer. Dit is voornamelijk koolzure kalk en organisch hoornstof, die de concentrisch om een middelpunt gerangschikte microkristallen. De hardheid van parels is 3-4 op de schaal van Mohs. 

 • Alle stenen die niet onder de edelstenen vallen.

 • Deze sieraden bevatten geen stenen.

 
Producten per pagina
Filteren