Ebel horloges

Wij stoppen eind 2022 met onze juwelierszaak. Nu alle Ebel horloges aantrekkelijk geprijsd.

Op zoek naar een mooi Ebel horloge voor een aantrekkelijke prijs??? Wees er snel bij want OP=OP

Wie kopt de laatste Ebel nog 18 stuks

Het merk Ebel is opgericht in 1911 door het echtpaar Eugène Blum en Alice Lèvy. Ebel is gevestigd in La Chaux-de-Fons, Zwitserland. Het Zwitserse horlogemerk Ebel staat vooral bekend door het fijne dameshorloges. De slogan van Ebel luidt: The Architects of Time.

Verlinden heeft een breed assortiment met Ebel Horloges en is officieel Ebel dealer.

Filter op

 
Merk
 
Dames & Heren
 
Vorm
 
Aanbiedingen
 
Prijs
 
Materiaal kast
 • Stainless steel is roestvrij staal. Horloges met een stalen kast worden gezien als robuust.

 • Titanium is een lichter materiaal als staal. De horloges met een titanium kast liggen daarom lichter op de pols. Titanium is zwaarder dan Aluminium maar is wel twee keer zo sterk. 

   

 • De horloges met een kast van keramiek zijn erg hard en daarom erg slijtvast. Het nadeel van horloges met een kast van keramiek is de breekbaarheid van het kast. Het materiaal is meestal ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid. 

   

 • Horloges met een kast van Stainless Steel Gold Plated zijn gemaakt van roestvrij staal en belegd met een dunne laag bladgoud.

 • Horloges met een kast van zowel Stainless Steel en Keramiek maken gebruik van de eigenschappen van roestvrijstaal en keramiek. Door de combinatie worden de horloges lichter als geheel van staal en minder breekbaar als een kast van keramiek.

 • Horloges met een kast van Stainless steel pvd, zijn horloges van roestvrij staal met een PVD coating. De PVD coating zorgt voor zeer harde laag aan de buitenkant van het materiaal. De kast is hierdoor slijtvaster dan normale roestvrijstalen kasten. De laag wordt opgebracht door middel van een reactie tussen het materiaal en een gas in een vacuüm ruimte.  

 • Horloges met een kast van Carbon Diffused Steel zijn van staal dat is bewerkt door middel van een verhardingsproces. In dit proces wordt staal met een laag koolstof gehalte in een ruimte of  met een hoog koolstof gehalte gehangen. Hierdoor wordt de buitenkant van de kast harder. Hierdoor wordt de kast slijtvaster. 

 • Horloges met een kast van Aluminium zijn lichter als staal en titanium. De horloges liggen daarom lichter als horloges van roestvrij staal en titanium. 

   

 
Afmeting kast
 
Hoogte kast
 
Kleur kast
 
Kleur wijzerplaat
 
Kleur band
 
Materiaal band
 • Leer is een veel gebruikt materiaal voor een band. Het leer past zich goed aan de vorm van de pols en is door middel van gaatjes in de band gemakkelijk zelf af te stellen. Leren banden hebben echter wel een minder lange levensduur als metalen banden. Ze zijn ook niet geschikt om mee te gaan zwemmen of douchen.

   

 • Een horloge met een band van Stainless steel is een horloge met een roestvrijstalen band. Het voordeel van een dergelijke band is de lange levensduur van de band ten opzicht van een leren band. Het verstellen van de band is echter lastiger dan een leren band. 

 • Een horloge met een band van titanium is lichter dan een band van roestvrij staal. Hij licht dan ook lichter op de pols. Het verstellen van een dergelijke band is echter minder gemakkelijk als bij een leren band. De levensduur is wel langer als die van een leren en roestvrijstalen band. 

 • De horloges met een band van keramiek zijn erg hard en daarom erg slijtvast. Het nadeel van horloges met een band van keramiek is de breekbaarheid van het kast. Het materiaal is meestal ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid. 

 
Glas
 • De horloges onder deze filter zijn voorzien van saffierglas. Safierglas is krasbestendig, het glas heeft een hardheid van 9 op de schaal van Mohs. 

 • Mineraal glas is minder hard als saffierglas en daarom ook minder krasbestendig.

 
Waterbestendig (ATM)
 • De horloges die 3 ATM waterdicht zijn, zijn in nieuwe staat alleen bestand tegen zweet vocht om de pols. U kunt hier niet mee douchen of zwemmen. 

 • Horloges met een waterdichtheid van 5 ATM zijn spatwaterdicht. Ze zijn niet geschikt om mee te zwemmen en douchen. Als het horloge eerst warm is geweest zet het glas en kast een klein beetje uit. Als het horloge dan vervolgens snel afkoelt kan deze het water als het waren aanzuigen. 

 • Horloges met een waterdichteid van 10 ATM zijn waterdicht. U kunt met deze horloges douche en zwemmen aan de oppervlakte.  Duiken is niet aan te raden. 

 • De horloges met waterdichtheid 20 atm zijn waterdicht en geschikt om mee te duiken.

 • Horloges met een waterdichtheid van 50 ATM zijn waterdicht en geschikt om mee te duiken.

   

 
Extra's
 • De horloges onder deze filter zijn belegd met diamant.

 • Horloge met ingebouwde stopwatch, een instrument om nauwkeurig de verstreken tijd te registreren vanaf het moment dat het uurwerk werd gestart.

 • De horloges onder deze filter zijn voorzien van dag en datum aanduiding.

 • De horloges met maanstand weergeven de cyclus van de maan van 29,5 dagen.

 • Horloges met een Tachymeter kunnen gebruikt worden om de snelheid te bepalen aan de hand van een vast afstand, meestal 100 meter. Over die vast afstand wordt de tijd begehouden met de seconde wijzer. De ring op het horloge geeft vervolgens de snelheid. 

  (Bron foto: Wikipedia)

 • Een telemeter is bij benadering in staat de afstand tot een licht of geluidbron te meten. Er wordt gebruikt gemaakt van ring op het horloge. Als men eerst licht waarneemd en vervolgens de chronograaf start en deze stopt bij het horen van het gelukt kunt u de afstand aflezen op de telemeter. Telemeter geven de afstand per benadering en kunnen ondernadere worden gebruikt op te bepalen wat de afstand is tot een onweersbui.

   

 • De horloges onder deze filter zijn voorzien van een alarmfunctie.

 
 
 
 

Ebel horloge

Ebel horloges staat voor Zwitserse kwaliteit. De Ebel horloge bouwer uit La Chaux-de-Fonds bouwt alle mechanische automatische uurwerken als Quartz horloges zelf. De kast van een Ebel horloge is leverbaar in verschillend design en materiaal, denk hierbij aan goud, zilver, blauw, diamanten en staal.

Ebel sport classic horloges

Ebel heeft de Sport Classic in eerste instantie gemaakt als herenhorloges, maar momenteel keert de karakteristieke Ebel Sport Classic armband ook terug bij verschillende dameshorloges zoals de collectie Ebel Classic en Ebel Wave. De Ebel Brasilia springt in het oog door de hoekige kast en herinnert aan de uurwerken van bekende merken. De collectie Ebel Sportwave heeft zowel heren- als dames horloges en richt zich vooral op sport liefhebbers. Naast de Ebel Sport classic biedt Ebel ook dames en heren modellen zoals de Ebel Beluga, Ebel Brasilia, Ebel Discovery en Ebel wave.

Officieel EBEL Dealer Nederland

Mocht u vragen hebben over de een model van de Ebel horloges of een van onze andere producten, neem dan gerust contact met ons op.  U kunt op de productpagina direct zien of het horloge van Ebel op voorraad is. Komt u liever naar de winkel? U bent van harte welkom in onze zaak om het zeer uitgebreide assortiment Ebel horloges te bekijken. Wij zijn officieel dealer van Ebel producten!