Rado horloges

Wij stoppen eind 2022 met onze juwelierszaak, nu alle horloges aantrekkelijk geprijsd.

Nog 9 RADO horloges. Wie koopt de laatste???

Het Zwitserse horlogemerk Rado is in 1917 begonnen als Schlup & Co uurwerk fabriek in Lengnau, Zwitserland. Veertig jaar later, in 1957, bracht Schlup & Co als eerste een collectie onder de naam Rado naar buiten. Rado introduceerde ook haar, nu kenmerkende, hightech keramiek band en kast. Hightech keramiek was nog nooit eerder gebruikt bij het maken van horloges. Hightech keramiek werd al gebruikt in race auto’s en voor de hitteschilden van ruimtevaartuigen.

Rado horloges zijn vaak te herkennen aan hun minimalistische design. De keramische band, wijzerplaat, kast en het saffierglas zijn technologische innovaties van Rado. Met nog meer innovaties in het verschiet. 

Juwelier verlinden is officieel Rado dealer.

Filter op

 
Merk
 
Series
 
Dames & Heren
 
Vorm
 
Aanbiedingen
 
Prijs
 
Materiaal kast
 • Stainless steel is roestvrij staal. Horloges met een stalen kast worden gezien als robuust.

 • Titanium is een lichter materiaal als staal. De horloges met een titanium kast liggen daarom lichter op de pols. Titanium is zwaarder dan Aluminium maar is wel twee keer zo sterk. 

   

 • De horloges met een kast van keramiek zijn erg hard en daarom erg slijtvast. Het nadeel van horloges met een kast van keramiek is de breekbaarheid van het kast. Het materiaal is meestal ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid. 

   

 • Horloges met een kast van Stainless Steel Gold Plated zijn gemaakt van roestvrij staal en belegd met een dunne laag bladgoud.

 • Horloges met een kast van zowel Stainless Steel en Keramiek maken gebruik van de eigenschappen van roestvrijstaal en keramiek. Door de combinatie worden de horloges lichter als geheel van staal en minder breekbaar als een kast van keramiek.

 • Horloges met een kast van Stainless steel pvd, zijn horloges van roestvrij staal met een PVD coating. De PVD coating zorgt voor zeer harde laag aan de buitenkant van het materiaal. De kast is hierdoor slijtvaster dan normale roestvrijstalen kasten. De laag wordt opgebracht door middel van een reactie tussen het materiaal en een gas in een vacuüm ruimte.  

 • Horloges met een kast van Carbon Diffused Steel zijn van staal dat is bewerkt door middel van een verhardingsproces. In dit proces wordt staal met een laag koolstof gehalte in een ruimte of  met een hoog koolstof gehalte gehangen. Hierdoor wordt de buitenkant van de kast harder. Hierdoor wordt de kast slijtvaster. 

 • Horloges met een kast van Aluminium zijn lichter als staal en titanium. De horloges liggen daarom lichter als horloges van roestvrij staal en titanium. 

   

 
Afmeting kast
 
Hoogte kast
 
Kleur kast
 
Kleur wijzerplaat
 
Kleur band
 
Materiaal band
 • Leer is een veel gebruikt materiaal voor een band. Het leer past zich goed aan de vorm van de pols en is door middel van gaatjes in de band gemakkelijk zelf af te stellen. Leren banden hebben echter wel een minder lange levensduur als metalen banden. Ze zijn ook niet geschikt om mee te gaan zwemmen of douchen.

   

 • Een horloge met een band van Stainless steel is een horloge met een roestvrijstalen band. Het voordeel van een dergelijke band is de lange levensduur van de band ten opzicht van een leren band. Het verstellen van de band is echter lastiger dan een leren band. 

 • Een horloge met een band van titanium is lichter dan een band van roestvrij staal. Hij licht dan ook lichter op de pols. Het verstellen van een dergelijke band is echter minder gemakkelijk als bij een leren band. De levensduur is wel langer als die van een leren en roestvrijstalen band. 

 • De horloges met een band van keramiek zijn erg hard en daarom erg slijtvast. Het nadeel van horloges met een band van keramiek is de breekbaarheid van het kast. Het materiaal is meestal ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid. 

 
Glas
 • De horloges onder deze filter zijn voorzien van saffierglas. Safierglas is krasbestendig, het glas heeft een hardheid van 9 op de schaal van Mohs. 

 • Mineraal glas is minder hard als saffierglas en daarom ook minder krasbestendig.

 
Waterbestendig (ATM)
 • De horloges die 3 ATM waterdicht zijn, zijn in nieuwe staat alleen bestand tegen zweet vocht om de pols. U kunt hier niet mee douchen of zwemmen. 

 • Horloges met een waterdichtheid van 5 ATM zijn spatwaterdicht. Ze zijn niet geschikt om mee te zwemmen en douchen. Als het horloge eerst warm is geweest zet het glas en kast een klein beetje uit. Als het horloge dan vervolgens snel afkoelt kan deze het water als het waren aanzuigen. 

 • Horloges met een waterdichteid van 10 ATM zijn waterdicht. U kunt met deze horloges douche en zwemmen aan de oppervlakte.  Duiken is niet aan te raden. 

 • De horloges met waterdichtheid 20 atm zijn waterdicht en geschikt om mee te duiken.

 • Horloges met een waterdichtheid van 50 ATM zijn waterdicht en geschikt om mee te duiken.

   

 
Extra's
 • De horloges onder deze filter zijn belegd met diamant.

 • Horloge met ingebouwde stopwatch, een instrument om nauwkeurig de verstreken tijd te registreren vanaf het moment dat het uurwerk werd gestart.

 • De horloges onder deze filter zijn voorzien van dag en datum aanduiding.

 • De horloges met maanstand weergeven de cyclus van de maan van 29,5 dagen.

 • Horloges met een Tachymeter kunnen gebruikt worden om de snelheid te bepalen aan de hand van een vast afstand, meestal 100 meter. Over die vast afstand wordt de tijd begehouden met de seconde wijzer. De ring op het horloge geeft vervolgens de snelheid. 

  (Bron foto: Wikipedia)

 • Een telemeter is bij benadering in staat de afstand tot een licht of geluidbron te meten. Er wordt gebruikt gemaakt van ring op het horloge. Als men eerst licht waarneemd en vervolgens de chronograaf start en deze stopt bij het horen van het gelukt kunt u de afstand aflezen op de telemeter. Telemeter geven de afstand per benadering en kunnen ondernadere worden gebruikt op te bepalen wat de afstand is tot een onweersbui.

   

 • De horloges onder deze filter zijn voorzien van een alarmfunctie.

 
Producten per pagina
Filteren
 
 
 

Rado horloge

Aan de gladde en stijlvolle modellen kunt u Rado horloges herkennen. Er zijn inmiddels verschillende Rado collecties uitgebracht zoals:

Officieel Rado Dealer

Juwelier Verlinden heeft een groot assortiment nieuwe Rado horloges. Regelmatig hebben wij horloges in de sale of een nieuw Rado horloge aanbod. Rodo is te verkrijgen bij juweliers die officieel Rado dealer zijn. Op deze pagina kunt u filteren op model, heren/dames, kleur of materiaal. Door ons brede Rado assortiment zit er voor iedereen wel een passend Rado uurwerk bij. Mocht u vragen hebben over de Rado uurwerken, kunt u altijd contact opnemen. U bent ook van harte welkom in onze winkel om ons zeer uitgebreide assortiment Rado horloges te bekijken.