Historie

Hoe een juwelier optiek in Sint Hubert terecht is gekomen.

Historie

Juwelier Verlinden bestaat al sinds 1936. In dat jaar begon Piet Verlinden als gediplomeerd uurwerkmaker in de boerderij waar hij woonde horloges te repareren. Op dat adres aan de Pastoor Jacobsstraat ontstond een bedrijf dat snel uitgroeide en samen met een vijftal medewerkers de oorlogsjaren overleefde. Na de oorlog werd er een nieuw pand gebouwd in het centrum van Sint Hubert.

De winkel is daar nog steeds gevestigd. Door het plotseling overlijden van de oprichter werd het bedrijf overgenomen door zijn broer Wim Verlinden die een boerenbedrijf had in de Noordoostpolder. De jaren daarna werd het bedrijf veelvuldig gemoderniseerd en regelmatig verbouwd om met de tijd mee te gaan.

Eind tachtiger jaren is het regionaal bekendstaande bedrijf overgegaan in handen van diens zoon Geer die er samen met zijn vrouw Marianne een modern juwelier optiek bedrijf van hebben gemaakt. In de tijd dat wij als Juwelier Optiek Verlinden bestaan, hebben we veel ervaring opgedaan, veranderingen ondergaan en binding gekregen met veel van onze klanten. In al die jaren staat een tevreden klant bij ons hoog in het vaandel. Dat is altijd zo geweest.

Sieraden zijn bijzonder om te kopen of te krijgen, het is vaak een mooie herinnering. Horloges zijn een mooi stukje techniek en tegelijkertijd een sieraad. Op onze optiekafdeling adviseren wij over de vele mogelijkheden van lenzen en brillen. Zowel in de optiek als in de juwelier zijn onze medewerkers deskundig opgeleid. Zo zorgen wij ervoor dat onze deskundigheid gewaarborgd blijft.  

 over-verlinden