Ons team

Maak kennis met ons en onze enthousiaste medewerkers

Marianne Verlinden

Het is elke keer weer fijn om mensen te mogen helpen bij het zoeken van een mooi sieraad of horloge. Door mijn jarenlange ervaring en mijn grote interesse in sieraden, vertel ik hier graag over. Persoonlijk vind ik sieraden met prachtige edelstenen, verrassende ontwerpen en altijd mooie kwaliteit mooi Graag laat ik mensen zien wat een sieraad zo bijzonder maakt. Doordat ik meer dan vijfentwintig jaar in onze zaak sta, heb ik binding met veel van onze klanten. Het is altijd belangrijk dat een sieraad past bij de persoon die het draagt. Ik vind het belangrijk dat onze medewerkers enthousiast zijn, over voldoende vakkennis beschikken en een eerlijk advies geven.

afdelingbeeld.nl Verlinden portretten 20210409 002 lr

Nikita

Als jongste van het team ben ik me aan het verdiepen in het juweliersvak. Het vak spreekt me aan omdat het heel erg divers is. Ik vind het heel erg leuk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en blijf hier telkens meer over leren. Zoals de smartwatches van Garmin. Het is leuk om de functionaliteiten van een Garmin te laten aansluiten bij de leefstijl van de klant. Er is zoveel mogelijk en het is elke keer weer mijn missie om iets te zoekenwat het beste aansluit bij het karakter van de klant.

afdelingbeeld.nl Verlinden portretten 20210409 014 lr


Stephanie

Sinds januari 2006 ben ik werkzaam op de juweliersafdeling van Verlinden. Tijdens het werken heb ik de avondopleiding tot juwelier in Schoonhoven gevolgd. Deze opleiding geeft een basis in productkennis en materiaalkennis. Kwaliteit en tevredenheid zijn twee belangrijke speerpunten voor mij. Heel belangrijk voor mij is om met producten te werken van hoge kwaliteit, zoals diamant. Diamant is een interessant product omdat het de hardste steen ter wereld is. Ik vind het leuk als ik mensen enthousiast kan maken over bepaalde sieraden of merken. Daarnaast wil ik mensen eerlijk adviseren, over de eigenschappen van sieraden of horloges passend bij de levensstijl van iemand, zodat zij met een fijn gevoel naar huis gaan. Het is elke keer weer een uitdaging om mensen te helpen bij het zoeken van een mooi sieraad. Om voor zowel de feestelijke als treurige gebeurtenissen in het leven een passende herinnering te verzorgen. Ik haal alles uit de kast en kijk met de klant naar de vele mogelijkheden om te zorgen dat we samen tot een goede keuze komen. Door mijn tijd bij Juwelier Optiek Verlinden merk ik dat ik met sommige klanten in de loop der jaren binding krijg. Doordat ik de klant beter ken, kan ik diegene beter adviseren en iets extra's voor diegene betekenen.

afdelingbeeld.nl Verlinden portretten 20210409 012 lr

Iris

Iris

In augustus 2013 ben ik begonnen bij het juweliersgedeelte van Juwelier Optiek Verlinden. Tijdens het werken heb ik op de vakschool in Schoonhoven een avondcursus tot juwelier gevolgd. Deze opleiding geeft een basis in productkennis en materiaalkennis. Door mijn werkzaamheden in de winkel heb ik meer geleerd over merken en hun eigenschappen. Het werken bij Juwelier Optiek Verlinden is afwisselend en gevarieerd. Ik vind het leuk als er nieuwe collecties binnenkomen. Ik adviseer mensen graag over onze sieraden en het geeft me een goed gevoel als mensen tevreden zijn met hun aankoop. Het is leuk om trends te volgen, zoals de trend rosé. Het merk Bronzallure vind ik erg mooi, dit is een merk dat rosé sieraden maakt en enkel gebruikmaakt van echte edelstenen.


Melissa

Zestien jaar geleden ben ik begonnen in de juwelier bij Juwelier Optiek Verlinden. Ik kon naast mijn werkzaamheden mijn juweliersdiploma halen. Het leukste is om de klanten te helpen met een nieuwe aankoop en ze ideeën te geven over wat er allemaal mogelijk is. Na een aantal jaren kwam er een plek vrij in het optiekgedeelte. Het leek mij leuk om hier in verder te gaan en om nieuwe dingen te leren. Ook hiervoor heb ik een studie gevolgd en heb ik vervolgens mijn optiekdiploma behaald. Hierdoor heb ik een allround basis en kan ik zowel in de optiek als in de juwelier de klant van dienst zijn. Nadat een klant een mooie bril heeft uitgekozen, vind ik het leuk om deze bril netjes in orde te maken en ervoor te zorgen dat de bril comfortabel zit. Een tevreden klant geeft veel voldoening. Juwelier Optiek Verlinden bestaat uit een klein team en dat maakt het ook leuk om hier te werken. We hebben met de collega’s onderling veel plezier, dat maakt dit werk extra leuk!

afdelingbeeld.nl Verlinden portretten 20210409 019 lr

jv_2014_05_marianne

Erik

Het mooie aan het werken bij de optiekafdeling van Juwelier Optiek Verlinden is de afwisseling met mijn andere baan in een oogkliniek. Bij Bergman Clinics helpen we mensen om van de bril of contactlenzen af te komen, bij Juwelier Optiek Verlinden help je mensen om weer zo goed mogelijk mét briel of contactlenzen te kunnen zien. Met name het werk als contactlensspecialist geeft me voldoening, zeker het aanmeten van speciale lenzen, zoals nachtlenzen en multifocale lenzen.


Marlon

Sinds september 2015 ben ik werkzaam bij Juwelier Optiek Verlinden. Ik ben 23 jaar werkzaam in de juweliersbranche. Ik heb de vakopleiding tot juwelier in Schoonhoven gevolgd. Er is in ons vak veel veranderd. Vroeger had een juwelier een eigen collectie. De klant zocht niet naar een merk. Nu bestaat de collectie voornamelijk uit merken. Het mooie is dat mensen nog steeds speciale gebeurtenissen bezegelen met een mooi sieraad. Tevens zie je dat mensen meer aandacht besteden aan hoe diegene eruit wil zien en wat hij of zij wil uitstralen. Sieraden zorgen dan net voor dat stukje persoonlijkheid. Sieraden zijn vrouwelijk, eigentijds en zeer elegant. Vrouwen kunnen zich hiermee identificeren en voelen zich verbonden aan een bepaalde stijl van een merk. Ik zie het als een uitdaging om samen met de klant op zoek te gaan naar iets moois wat bij hem of haar past en hen daarbij te adviseren.

afdelingbeeld.nl Verlinden portretten 20210409 009 lr

Goudsmeden

Onze goudsmeden hebben veel technische kennis en jarenlange ervaring. Het vak kent veel afwisseling; van een reparatie tot nieuw werk creëren en alles wat daarbij hoort. Goudsmeden is meer dan het smeden zelf. Er gaat bijvoorbeeld veel werk zitten in het bestellen van onderdelen of het uitzoeken van een bepaald onderdeel en de mogelijkheden daarvan. De grootste beloning is een tevreden klant. Een kleine reparatie kan veel betekenen voor iemand. Het is mooi als je een geliefd sieraad kunt herstellen, zodat het weer gedragen kan worden. Ook nieuw werk is bijzonder om te maken. Je kunt dan, soms uit oud goud, een nieuw sieraad creëren. Dit zorgt ervoor dat de herinnering blijft en het sieraad er naar wens uitziet. Het is mooi om een verhaal te kunnen vertalen naar een sieraad.

Jos goudsmedenmeer vierkant

Geer Verlinden

Als eigenaar van Juwelier Optiek Verlinden kan ik wel zeggen dat het werken in onze zaak mij met de paplepel ingegeven is. Als kind hielpen mijn broers en ik mijn ouders mee in de zaak. Wat begon met het inpakken van presentjes en kleine verkopen, ontwikkelde zich - na mijn opleiding tot opticien en juwelier - tot de volledige verantwoordlijkheid over het gehele bedrijf. Samen met mijn vrouw Marianne heb ik de leiding over een tiental medewerkers die iedere dag vol passie in de winkel en werkplaats bezig zijn. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in een aantal winkels en op een oogheelkundige afdeling van een groot regionaal ziekenhuis te hebben gewerkt, ben ik begonnen in de juwelierswinkel van mijn ouders. Begin jaren negentig hebben mijn vrouw en ik de winkel overgenomen. De oogmetingen en de contactlenzen houden me de hele dag druk bezig. We hebben contactlensklanten uit een grote omgeving, zelfs al veel tweede generatie klanten waarbij zowel ouders als kinderen contactlenzen dragen. Maar ook het juweliersvak heeft altijd mijn interesse gehad. Op de juweliersbeurs in Bazel kopen we elk jaar een aantal gelimiteerde mechanische horloges in van bekende merken. Vaak zijn we de eerste die deze horloges in Nederland in huis heeft en doorverkopen. Wij zijn trots op dit bijzondere feit. Mijn vrouw en ik hopen met behulp van onze deskundige medewerkers u, de klant, nog een lange tijd met plezier van dienst te kunnen zijn.

afdelingbeeld.nl Verlinden portretten 20210409 005 lr